Go to the page content


Поддршка и алатки

Справувањето со дебелината е процес што трае во текот на целиот живот, но не треба сами да поминувате низ тоа.

Здравствените работници што се едуцирани за справување со телесната тежина може да ве поддржат на овој пат и да ви помогнат да развиете план за третман што е соодветен за вас.

Истовремено, кај дебелината, како и кај која било друга хронична болест, самостојното справување, исто така, игра важна улога.

Во овој дел, може да прочитате за научно докажани терапевтски опции. Пронајдете совети како да започнете разговор со вашиот лекар, поддршка и практични алатки што можете да ги користите.

Без разлика каде се наоѓате во моментот на вашиот пат кон справување со телесната тежина, ова е добро место за почеток.